Kenia en Tanzania voor Vlaanderen Vakantieland

Saartje zet het jaar avontuurlijk in. 
Op 13 januari verlaat ze ons koude België en gaat ze op verkenning in Afrika. 
De prachtige landen Kenia en Tanzania staan daar op het menu. Samen met haar collega Thomas Vanderveken draait Saartje er 2 reportages die later in Vlaanderen Vakantieland op één worden uitgezonden. Kenia in het kort:
Eén keer per jaar trekken de grote kuddes gnoes, zebra’s en antilopen in een razende tocht dwars door Kenia. De vlakten van het Masai Mara NP en Hell’s Gate NP worden omgeploegd door miljoenen hoeven. Het edele Masaivolk kijkt toe, al eeuwenlang getuige van de grootste migratie ter wereld. Miljoenenstad Nairobi en de majestueuze Mount Kenya maken Kenia compleet. In Kenia ervaar je het ultieme Afrika!Tanzania in het kort:
Met de vruchtbare Ngorogoro-krater en de beroemde Serengeti is Tanzania het pure Afrika: uitgestrekte savannes, vol met grote kuddes zebra, gnoe en antilope. Aan de kust wachten de oogverblindende stranden van Zanzibar op luierende badgasten. Laat je in Tanzania uitdagen door de Kilimanjaro. Vanaf de top van de hoogste berg van het continent kijk je uit over heel Afrika.