Kenia - Tanzania

Nu zaterdag 24 november start de reeks Kenia Tanzania op Vlaanderen vakantieland. 
3 weken lang beleef je de avonturen van:
Twee reporters, vijf avonturiers, één doel: drie weken lang rondtrekken, dwars door de Afrikaanse bush. Overgeleverd aan de ongerepte natuur en haar ontembare schoonheid.


Saartje Vandendriessche en Thomas Vanderveken leggen het slagen van hun tocht in de deskundige handen van driver Alfie. Hij loodst hen in zijn monstertruck over onverharde wegen en grillige landschappen.
Kim, Cédric, Hilde, Patrick en Gilbert zijn hun reisgenoten. Deze vijf Vlamingen, de zelfverklaarde 'big five', schreven zich maanden geleden in voor wat de reis van hun leven zou worden. Een trip doorheen het mysterieuze zwart Afrika. Op zoek naar het kloppend hart van de Afrikaanse cultuur. De bewoners van de jungle. En uiteindelijk een glimp van de échte big five. Afrika here we come!
Klik hier voor de trailer

Zaterdag 24/11 wordt het eerste deel uitgezonden. 
Lees verder waar het in deze uitzending over gaat
Zaventem. 06u00. Saartje en Thomas wachten hun vijf reisgezellen op. Een voor een sijpelen ze met klein hartje maar met veel goesting de luchthaven binnen.

Cédric Mallé (25, Oostende) is de jongste van de groep en houdt van avontuurlijke reizen. Deze kinesist staat te popelen om het zwarte continent aan zijn reispas toe te voegen.
Kim Van Gele (31, Lebbeke) heeft een speciale band met Afrika. Ze is heel bedreven in de Afrikaanse dans en zapt graag naar natuurdocumentaires. Hilde Baerten (46, Vliermaalroot) ging lang geleden al eens op safari, maar staat te popelen om Kenia verder te ontdekken. Patrick Sierens (48, Gent) verbleef als arts al een tijd in Afrika, maar had destijds niet echt de tijd om op safari te gaan. Voor Gilbert Martens (63, Hansbeke) was het een droom om naar Afrika te reizen en het luipaard voor het eerst in het echt te zien.

De expeditie laat de stadsjungle van Nairobi achter zich om het authentieke en ongerepte van Kenia op te zoeken. De plaatselijke markt in Nakuru is een eerste aanraking met de pure Afrikaanse cultuur. Vlakbij ligt het Lake Nakuru, waar 's zomers duizenden flamingo's broeden.
De  roofdieren laten zich daar nog niet zien. De eerste ontmoeting met olifanten gebeurt in het David Sheldrick Wildlife Trust. Daar worden jonge weesolifantjes opgevangen en verzorgd. Kim steunt die de organisatie al jaren en adopteerde zelfs een van de diertjes. Een bezoek betekent veel voor haar.
Na een eerste koude nacht onder Afrikaanse hemel maakt de groep kennis met het meest onverwachte exportproduct van Kenia: rozen. Dankzij het milde klimaat blijven stookkosten beperkt en net daarom is Kenia heel gegeerd bij kwekers…
De laatste stop van de dag is het natuurpark met de veelbelovende naam Hell's Gate. Het is een van de enige parken waar je te voet in mag.