Saartje in Sulawesi

Saartje is sportief en sociaal geëngageerd en dat siert onze favoriete BV.

In april van dit jaar reisde ze met Vredeseilanden naar Sulawesi waar ze in gezelschap van een bende enthousiaste mountainbikers in 10 dagen door het prachtige landschap dat dit eiland van Indonesië rijk is, heen fietste.
De deelnemers zamelden hiervoor geld in om de projecten van Vredeseilanden te financieren.Saartje zette het land in de spotlight en maakte er een reportage voor Vlaanderen Vakantieland die op zaterdag 29 november en 6 december uitgezonden wordt.

Chocolatier Dominique Persoone was ook bij de groep en hij nam het toeristische deel voor zijn rekening. Wat hem vooral inspireerde was natuurlijk de cacaocultuur, vanaf de plantages tot de volledige verwerkingsketen. 
En het prachtige Torajaland met de paalwoningen en de dodenrituelen, beschreef hij als een magische plek die bij elke bezoeker een sterke indruk achterlaat.  
Saartje vertelt: "Terwijl ik tussen de rijstvelen, de tropische wouden en de cacaoplantages fietste, bezocht dominique vooral de bezienswaardigheden."

Dit alles krijg je dus te zien in de reportages op Vlaanderen Vakantieland. 

Wil je de sfeer alvast opsnuiven bekijk dan de foto's

Ben je geïnspireerd en wil je volgend jaar ook graag mee met de Vredeseilanden Classic? Steek dan je licht eens op op de site van Vredeseilanden